Bootcamptraining

Wat houdt bootcamp in en voor wie is het bestemd?

Hardlopers zijn we vooral bezig de benen en het uithoudingsvermogen te trainen. Een belangrijk aspect om aandacht te besteden aan kracht en lenigheid, ook voor het bovenlijf, schiet er vaak bij in. Bootcamp trainingen zijn een perfecte totale body work-out.

Met enige regelmaat zien we in de bossen en duinen jongelui aan het trainen, Bootcampen.
Ze drukken zich op, hangen aan touwen en trekken zich door het zand voort. Ziet er nogal pittig uit maar kennelijk ook leuk want zij lachen en hebben veel plezier met elkaar.

Reden om het zelf te gaan proberen en ervaren?!
Met enige regelmaat organiseren wij bootcamptraining in de Loonse- en Drunense duinen in Drunen of in de bossen (Hoessenbos) bij Berghem.

Voor de maanden april tot en met juni 2016 gaan we in eerste instantie aan de slag op donderdag avond om 19.00 uur op de startlocatie Steegerf P-Plaats aan het eind van de Torenstraat in opdracht van de Atletiek- en wandelvereniging DAK.
Trainingen zijn gebaseerd op het verkrijgen van kracht en lenigheid, als aanvulling op de looptrainingen of gewoon een training die gericht is op het versterken van de core stability.
Duur van de training ongeveer 60 - 75 minuten.

Na pittig inlopen met beweeglijkheidsoefeningen komen de speciale oefeningen aan bod, veel buikspieren, opdrukken zandheuvel op sprinten, tijgeren door het zand al dan niet met materiaal. Kortom veel kort pittig werk om kracht in armen, benen, borst en billen te verbeteren maar niet te vergeten ook het aerobe en anaerobe vermogen.

Anders gezegd:
Bootcamp, is een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body work-out is voor mannen en vrouwen en alle fitness niveaus. Hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur waarmee conditie, kracht, souplesse en explosiviteit wordt verkregen onder leiding van een instructeur waarbij een “drill” je in een soort van cadans brengt.
Individuele oefeningen maar ook teamwork komt er bij kijken en dat is goed voor het bindend element van deze wijze van sporten en natuurlijk is het lachen om samen door het mulle zand te kruipen.

Pijn is fijn, jeuk is leuk!