Kinesiotaping

Een behandelmethode die de laatste jaren een enorme opkomst geniet. Niet geheel onterecht want kinesiotape, mits op de juiste wijze aangebracht, werkt!
Al in de jaren ’70 in vooral Japan en Korea ontwikkeld, gebaseerd op principes uit de chiropractie en kinesiologie gaven aanleiding tot deze behandelmethode.
Rekening houdend met het taak van de spieren beweging maar ook voor bloedcirculatie, lymfecirculatie en lichaamstemperatuur.
De elastische tape ondersteunt de spieren in deze taak zonder bewegingsbeperking.

Effecten van kinesiotape:

  • verbetering van de spierfunctie door tonus regulatie
  • ruimte scheppend voor een betere bloedcirculatie en lymfe afvoer
  • ondersteuning van de gewrichtsfuncties
  • neuro-reflectoire beinvloeding
  • pijndemping

De katoenen tape is in de lengte rekbaar en wordt dus ook altijd in de lengterichting van de spier gebruikt. De lijmlaag van de tape hecht beter wanneer deze op lichaamstemperatuur komt. Hierdoor kan de tape meerdere dagen gedragen worden en kan er zelfs mee in het water gegaan worden. Bij langere toepassing verdient het aanbeveling de tape om de drie dagen te vervangen. Na het douchen de tape droog deppen.
Er bestaan meerdere tape technieken afhankelijk van het doel wat de behandelaar wil bereiken. Een van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering.
De verschillende kleuren tape die verkrijgbaar zijn hebben allen dezelfde werking.

Behandeling op afspraak eventueel aan huis.

Contra-indicatie (NIET toepassen van Kinesiotape):
Onoordeelkundig toepassen van Kinesiotapen en vervolgens in geval van Trombose/Huidafwijkingen en -effecten/carcinomen en metastasen/zwangerschap/ ernstige trauma’s/ algemeen oedeem op basis van hartklachten of nierklachten.

Tarieven:
Inclusief materiaal € 20,00 per behandeling exclusief reiskosten.